Trådløst Bredbånd

trådløst bredbånd eller radiobredbånd fra Bigblu

[kkstarrarings]

Trådløst Radiobasert Bredbånd gir høye hastigheter og fri bruk

Har du noen gang vært frustrert over hvor dårlig internettlinje du har? Og har forsøkt å snakke med leverandørene om å få forbedret linjekapasiteten uten å lykkes? De svarene du får har kanskje vært at “Linja er makset ut”, “Du er for langt unna sentralen”, “Vi har ikke større abonnementer til deg”, “Vi kan dessverre ikke levere”, eller “Det er ikke mer kapasitet”…

Unnskyldningene er mange for det vi snakker om her, som rett og slett er tradisjonelt bredbånd via telefonlinjene, altså kobbernettet. Det er ikke vits lenger å forsøke å melke den kua lenger, da den er tørr for lenge lenge siden. Dette er gammeldags og foreldet teknologi.

5G Trådløst Bredbånd Antenne Signaler

Radiobredbånd fra Bigblu er fremtidsrettet

Fremtidens bredbånd er trådløst. Mange snakker om fiberlinjer når de snakker om å skaffe seg nytt bredbånd, men det som er greia med fiber er at det koster enorme summer i graving, kabeltrekking og tilslutning. Hvorfor kan man ikke heller se på mulighetene med trådløst bredbånd, der signalene går med lynets hastighet igjennom lufta og inn i ditt hjem?

Dessuten vil fiber i første omgang kun dekke de tettest bebygde områdene, som de store byene og tettstedene. Med trådløst radiobredbånd kan selv grisgrendte strøk få en skikkelig internettlinje med uovertruffen kapasitet og hastighet, slik at hele familien kan få den nettfriheten de fortjener. La oss ta en titt på teknologien som blir brukt.

Hvordan fungerer trådløst internett i praksis?

Radiobredbånd eller trådløst bredbånd som det også kalles er et punkt-til-punkt nettverk, der forbindelse mellom din antenne hjemme oppretter et tilgangspunkt på en av Bigblu’s over 1500 sendere over hele Norge.

En liten antenne monteres på husveggen som siktes inn direkte mot tårnet signalet du skal bruke kommer fra. Du må ha fri sikt til masten, ellers blir det svært vanskelig å få gode nok signaler, men dersom du har det kan du være inntil 10 km unna tårnet i luftlinje, og likevel klare å få en god linje uten problemer.

Dette er ikke en ny idé, men teknologien er ny da den sendes på 5 GHz bandet, noe som gir hastigheter opptil hele 100 Mbit/s. For en familie på fem, der alle er aktive på Facebook, Snapchat, Youtube, Netflix, spill osv., trenger man i prinsippet rundt 20 Mbit/s for å få en sømløs opplevelse.

Så i dette trådløse radionettverket til Bigblu er det rikelig kapasitet til både private og bedrifter, eller om du vil ha det som hyttebredbånd.

Gaming med trådløst bredbånd / radiobredbånd

Kan du “Game” med trådløst bredbånd?

Det korte svaret er: JA!

Det litt bedre og utdypede svaret er: JA! – Du får en superrask og stabil forbindelse som er helt perfekt for spilling av alt av spill. Vi vet at gamere er opptatt av svartid eller latenstid / PING som det også heter.

Med Bigblu kan du få svartider helt nede i 4 ms, som er på høyde med de aller beste fiberlinjene. Når antenna er 100% riktig innstilt, vil vind og vær ha minimalt med effekt på signalet, og du trenger ikke bekymre deg for avbrudd eller dårlig hastighet.

Er trådløst radiobredbånd det rette for meg og min familie?

Vi mener at radiobredbånd med en slik kvalitet som den som leveres av Bigblu er godt nok for alle, og er på høyde med fibernett, men altså med en installasjon som er rask, smertefri og rimelig.

Det som er fint med Bigblu og deres 5G radiobredbånd er at de kontinuerlig utvider nettet sitt for å dekke flere brukere, og tar stilling til utbygging av nye basestasjoner hver dag.

Bor du i litt kronglete terreng har de også enkelte steder satt opp repeatere (speil-sendere) på punkter i terrenget som ligger høyt oppe, som f.eks. låver, vanntårn etc. for å kunne dekke enda flere. Dette er et bredbånd med øyne rettet mot fremtiden.

Er Bigblu radiobredbånd trygt å bruke?

JA! Det kjøres NAT i mottakeren, slik at PC’er i lokalnettet skal normalt ikke nås utenfra. Heller er det ikke noen form for portforwarding, slik at man er beskyttet mot eksterne angrep av hackere. Selvfølgelig kan man ikke garantere at man ikke blir hacket, det er det ingen som kan, og mange av dagens hackere er svært dyktige på det de gjør.

Så derfor, hvis du vil føle deg ekstra sikker kan du helt knirkefritt kjøre VPN tuneller med en skikkelig VPN leverandør som f.eks. ExpressVPN eller SurfShark. Da får man militærgradkryptering på internettlinja, og helt skjult IP adresse.

Vår favoritt er SurfShark på grunn av den ekstreme mengden med sikkerhet og finesser.

Mange lurer på det med strålingsfare når det gjelder radiosignaler. Strålingen fra 5G antennene er vesentlig lavere enn f.eks. på en mobiltelefon.

Hva med P2P hastighet på radiobredbånd?

Peer-2-peer trafikk “Spiser” ofte opp hele kapasiteten i nettet, og det som er utfordringen med å bygge radiobasert internett er utvidelsen av stamnettet, også kalt “Backbone” eller forsyningslinjene. Man skal ha et tårn eller mast i terrenget på et gunstig sted, man skal ha strøm frem dit, og ikke minst en god landlinje til å forsyne radiosenderne.

Dette er kostbart og krevende. Derfor vil P2P trafikk bli nedprioritert i nettet. Men ellers vil alle andre typer tjenester fungere optimalt.

Forskjellen mellom trådløst bredbånd og mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er nettopp hva det er, mobilt. Du kan ta det med deg dit du skal, og dekning og hastighet avhenger av hvor du er og hvilken leverandør du bruker. Mobilt bredbånd er kvotebasert, og hvis du bruker opp kvoten må du enten betale ekstra for datapakker, eller la vær med å bruke det til en ny periode aktiveres og kvoten fylles opp.

Slik er det ikke med trådløst bredbånd. Her får du bruke nettet helt fritt og så mye du vil, til hva du vil. Enkelt og greit. Eneste ulempen i så måte er jo at det er fastmontert på huset eller hytta. Men dette nettet er i hovedsak utbygd for å dekke de tusener av husstander som ikke har noen mulighet til å få annet internett.

Bigblu har så langt over 1500 sendere plassert ut i over 150 kommuner i Norge, og utvider konstant. Så dette er kommet for å bli.

Hva med prisen på dette bredbåndet da?

Bigblu trådløst bredbånd er rimelig sammenlignet med mange andre løsninger. Og sammenligner man det med f.eks. installasjon av fiberlinje er dette ekstremt billig. Månedspriser fra 440,- kr og hastigheter opptil hele 100 Mbit/s kan man få nå.

Hva hvis jeg ikke kan få trådløst internett fra Bigblu?

Bigblu dekker som sagt godt i Norge, men det er selvfølgelig enda mange steder som ikke er dekket enda. Da kan de tilby en annen løsning som også er trådløs, nemlig satellittbredbånd. Her får du også fri bruk, og hastigheter inntil 50 Mbit/s foreløpig.

Installasjonen av denne typen bredbånd er bittelitt mer omfattende, men for så vidt relativt enkelt for den som er litt nevenyttig og har litt teknisk kompetanse. Ellers tilbys profesjonell montering til en rimelig penge.

Scroll to top