Vurdering av Telia Mobilt Bredbånd

en vurdering av Telia mobilt bredbånd 2019
Foto: Telia

 
[kkstarratings]
 

Vår Vurdering av Telia Mobilt Bredbånd

Telia har vært i Norge siden de ble omdøpt til dette navnet i 2016, og var før kjent som Netcom. Netcom ble oppkjøpt av Telia i 2003, men ble oppstartet som Netcom i 1993. Med dette så tok Telia en stor porsjon av kaka av mobilbrukerne i Norge. Konkurransen mot Telenor var velkommen, da de praktisk talt var egenrådende på markedet, og prisene trengs alltid å justeres etter markedet.

Men det var bittelitt historikk. Nå skal vi ta en nærmere titt på hva folk synes om det mobile bredbåndet som Telia leverer over det ganske land.

Hva slags forbruk kan man ha av data?

Telia tilbyr meget store datapakker, faktisk helt opptil 200 GB per måned, og med Data Rollover inkludert. Dette vil i praksis si at den datakvoten du har igjen etter at måneden er over vil flyttes over og legges til neste måneds datakvote. Så i realiteten vil du kunne spare deg opp til 400 GB tilgjengelig. Nå skal det sies at du skal være ganske heftig forbruker av streaming hvis du skal klare å konsumere all denne dataen, eller ha en stor familie med unger som sitter pal på Netflix og Youtube.

De fleste familier klarer seg med 100 GB ved normal bruk. Dvs. en film eller to i uka, og vanlig bruk med facebook, snapchat, email osv. Men 200 GB er grensen altså, og da er prisen 849,- kr per måned. Til sammenligning tar Telenor 999,- for 200 GB. ICE er litt mer agressiv i sine prisplaner, og tilbyr hele 300 GB for 799,-.

mobilt bredbånd hastigheter bilde

Hvilke hastigheter kan man få på telia mobilt bredbånd?

Etter at Telia bygde om store deler av sitt nett til den nye 4G+ standarden er teoretisk makshastighet 220 Mbits, men dette varierer med utrolig mange faktorer. Har du god dekning? Er det 3G, 4G eller 4g+ dekning der du oppholder deg? Er nettet hardt belastet akkurat der og da? Mange ulike ting påvirker opplevd hastighet, så hva du vil få er umulig å si helt konkret. Men at Telia’s nett er godt utbygd i Norge, og at de øvre hastigheter er skyhøye, det kan vi garantere.

Vi har selv testet mobilt bredbånd fra Telia, og fikk god hastighet her hvor vi bor. Det lå normalt sett på mellom 20 og 40 Mbits. Skjelden over 50 Mbits, men også skjelden lavere enn 20. Men en nabo hos oss var jeg innom flere ganger og han hadde litt bedre dekning og fikk ofte over 100 Mbits. Til gjengjeld bor min bror litt avsides til, og han får 4G med rundt 10-12 Mbits. Hans familie klarer seg med det, men kunne godt tenke seg bedre hastighet.

Telia Mobilt Bredbånd Priser:

Telia leverer mobilt bredbånd til vesentlig bedre priser enn hovedkonkurrenten Telenor. Men er dog ikke de billigste i forhold til datamegden du får. Skal du virkelig ha mye data må vi igjen anbefale ICE med sine 300 GB for 799,- (Nå får du også 50% rabatt). Men abonnementene hos Telia er som følger:

  • 7 GB – 229,-
  • 15 GB – 349,-
  • 30 GB – 449,-
  • 50 GB – 549,-
  • 100 GB – 649,-
  • 200 GB – 849,-

Er mobilt bredbånd fra Telia til å lite på?

Alle har vel opplevd en eller flere ganger i livet at man forholder seg til et selskap eller leverandør som ikke oppfyller de krav man har satt seg. Kanskje var ikke tjenesten som forventet, eller at man har fått dårlig oppfølging og hjelp av kundeservice. Dette skjer av og til selv om selskapene som regel gjør sitt ytterste for å imøtekomme kundenes ønsker og behov. Og det må man i dagens marked ellers går man fort skoene av seg som det heter.

Negativ kritikk sprer seg mye kjappere enn positiv. Det er en del av folkesjela. Man har behov for å prate ut om sine dårlige erfaringer. Både for å søke støtte hos andre, men også for å advare, og til og med gi leverandøren av tjenesten en spark bak.

Men som oftest er det litt mye frustrasjon ute og går i det man legger ut en anmeldelse av et selskap, og ordbruken kan bli ganske kraftig hos noen. Dette ser vi ofte eksempler på med tjenesten Trustpilot. Det skal veldig mye til for å få toppscore hos dem. Faktum er at når tjenesten virker, så er folk fornøyd og gidder ikke bry seg med en anmeldelse, men er man misfornøyd må man skynde seg å gi andre beskjed om det. Ofte er det misforståelser mellom kunde og support som gjør at folk blir irriterte og legger inn dårlige anmeldelser.

Telia scorer sånn midt på treet med 2,5/5 stjerner hos Trustpilot. Men så er det kun 17 anmeldelser totalt, og da må vi huske på hvor mange fornøyde kunder de har som ikke har problemer, og som heller ikke legger inn noen anmeldelse på grunn av at de tenker ikke på det når tjenesten de har fungerer som den skal. Noe å tenke på. Personlig synes jeg faktisk at de skal være fornøyd med 2,5 stjerne i score, med tanke på totalt antall anmeldelser og over alle disse årene på det norske markedet, samt at de har rundt 16 millioner kunder i Europa.

Er det bindingstid på Telia mobilt bredbånd?

Kort sagt: Nei.

Telia opererer uten bindingstid, og det er alltid 14 dagers angrefrist på kjøpt gjort på nettet i Norge. Så hvis tjenesten fra dem ikke lever opp til dine forventninger kan du be om å benytte angrefristen før det har gått 14 dager, så betaler du ikke en krone.

Finnes Telia mobilt bredbånd kontant?

Nei, dessverre. Ikke som vi klarer å finne ut av. Det er mulig noen har denne muligheten å tilby, men det klarer vi heller ikke å finne ut av.

Hvilke grunner fins det for og imot for mobilt bredbånd fra Telia i forhold til de Telenor og ICE?

For:

   • Ingen Bindingstid
   • Billigere enn Telenor (Men ikke billigere enn ICE)
   • Meget god dekning
   • Høy makshastighet (220 Mbits)

iMot:

 • Noe lavere teoretisk makshastighet enn Telenor (220 Mbits mot 300 Mbits)
 • Mye mindre data enn hos ICE (200 GB mot 300 GB)
 • Dyrere enn ICE (849,- for 200 GB mot 799,-for 300 GB)

 

Vil vi anbefale Telia’s mobile internettløsning til alle?

Ja, uten tvil. Men, det er alltid lurt å sjekke dekningskartet først for å være sikker på at der du oppholder deg mest har god dekning. I allefall 4G men helst 4G+ dekning.
Er du ute etter store datakvoter og lavest mulig pris må vi anbefale ICE. Det er fordi du får 50% mer data hos dem og med 50% rabatt på månedsprisen i 6 måneder gir de deg veldig mye for pengene. Faktisk mer enn noen andre er i nærheten av å kunne matche.

Hva med Telenor da?

Telenor er et stort konsert med ca 10 ganger kundemassen internasjonalt i forhold til Telia. De har meget bra og pålitelige produkter. Men de er også de desidert dyreste i Norge. Så skulle det står mellom dem og Telia vil vi anbefale sistnevnte på grunn av pris.

Konklusjon:

Hvis vi skal dra en konklusjon ut av denne analysen, må vi prøve å korte det ned til noen korte anbefalinger:

 • Er du ute etter høyest makshastighet og god dekning: Velg Telenor.
 • Er du ute etter høy hastighet og god dekning til en lavere pris: Velg Telia.
 • Er du ute etter vesentlig mer data, god dekning, og god hastighet: Velg ICE.

 

Andre mobiloperatører har vi ikke tatt med i sammenligningen, rett og slett fordi de ikke kan måle seg med disse tre, da de videreselger abonnementer som er både dyrere og inneholder mye mindre datakvoter i sine mobilt bredbånd abonnement. Disse tre er netteierne i Norge og tilbyr mest data for minst penger.

Scroll to top