Mobilt Bredbånd

mobilt bredbånd familie utendørs

4.6/5 - (127 votes)

 

Mobilt Bredbånd – Prisoversikt 2020


Denne oversiktlige tabellen gir deg full oversikt over de ulike abonnementene på mobilbasert internett i Norge. Se hvor mye data og hastighet du får hos den enkelt og til hvilke priser. Merk: Småleverandørene er ikke tatt med, da disse kjøper sin trafikk hos disse tre, og er dermed dyrere for mindre kvoter. Så skal du ha mest for pengene er det disse tre som gjelder:

Meget God Dekning
Priser på abonnementene:
» 8 GB - 299,- kr/mnd
» 15 GB - 349,- kr/mnd
» 50 GB - 549,- kr/mnd
» 100 GB - 799,- kr/mnd
» 200 GB - 999,- kr/mnd
Data Rollover Inkludert
Forventet Hastighet Opptil 100 Mbit/s
 
Meget God Dekning
Priser på abonnementene:
» 10 GB - 249,- kr/mnd
» 25 GB - 379,- kr/mnd
» 50 GB - 499,- kr/mnd
» 100 GB - 599,- kr/mnd
» 200 GB - 799,- kr/mnd
» 500 GB - 999,- kr/mnd
Data Rollover Inkludert
Forventet Hastighet Opptil 220 Mbit/s
ice logo
Overlegen Dekning
Priser på abonnementene:
» 7 GB - 99,50 kr/mnd
» 15 GB - 149,50 kr/mnd
» 50 GB - 249,50 kr/mnd
» 100 GB - 299,50 kr/mnd
» 300 GB - 399,50 kr/mnd
Data Rollover Inkludert
Forventet Hastighet Opptil 50 Mbit/s
 

Mobilt Bredbånd med Fri Bruk?

Ja, endelig! Telia, som Norges nest største mobiloperatør har gjort datakvoter en saga blott. Dette er riktignok et mobilabonnement som koster 579,- men dette kan fint brukes som mobilt bredbånd, hyttebredbånd eller hjemmebredbånd for dem som har problemer med å skaffe seg nett med fri bruk av data.

Hastigheten begrenses til 3 Mbits etter man har brukt opp 40 GB, men dette er fortsatt nok til å streame HD film. Og det kan man altså gjøre helt ubegrenset uten å måtte tenke på datakvoter.

Vi anbefaler at man kjøper seg en 4G ruter for å sette sim-kortet i og dele med resten av familien, men en mobiltelefon av nyere dato kan også fint brukes å dele nettet med. Se detaljene hos Telia.

Mobilt bredbånd 300 GB – Nå en Realitet!

I dag er fortsatt internettforbindelse et stort problem i mange husstander rundt om i Norge. Vi har skrevet om dette før, men for å nevne det på nytt ønsker vi at politikerne “puts the money where their mouth is”. Eller rett oversatt: at politikerne faktisk bevilger penger til utbygging der det sårt trengs, og ikke bare lover på vegne av de private aktørene, og ikke gir dem kapitalen som trengs for å bygge ut internett.

Det har seg jo slik at Telenor, som er eieren av kobbernettet (telefonkablene) og et av de 2 mobilnettene, samt Telia som eier det andre mobilnettet ikke er interessert i å bygge ut internett for titalls millioner i en liten bygd med noen få husstander. Det vil jo ta hundrevis av år før de har tjent tilbake investeringen. Så at de fokuserer på utbygging i de store byene og tettere befolkede strøk er jo logisk. De er private aktører først og fremst, og skal jo sikre at de faktisk tjener penger. Hvem vil ikke det?!

Men, når man kommer til politikerne som senest i 2007 lovte høyhastighets bredbånd til alle husstander innen 2010, absolutt ikke har gjort noe som helst for å imøtekomme lovnadene, kjenner jeg at jeg blir mektig provosert. Talk is cheap heter det, og dette er de “gode” på. Spesielt i valgkamper. Man lover over hodet på seg selv bare for å skaffe seg velgere, og så får de makten, og da er det ikke så nøye lenger. Dette gjelder internettforbindelse også. Vi er nå i 2018 og enda er det tusenvis av hjem som ikke har godt nok eller en bredbåndsforbindelse i det hele tatt.

Mobilt Bredbånd er løsningen for mange

Mange har faktisk valgt å gå for mobilt bredbånd, da dette er godt uytbygd med 3 forskjellige nettoperatører. Selvfølgelig er det også hull i dekningen her og der. Men for dem som har tilgang vil man kunne få god hastighet og store datakvoter. Faktisk nok til en hel familie uten problemer. I disse Data Rollover tider har det blitt enda bedre med mobilt bredbånd, da det du ikke bruker opp en måned rulles over til ekstra kvote den neste.

Kvotene har vært på maksimalt 200 GB per måned hos både Telenor og Telia for pris 799 – 849 kr per mnd. Men nå har Ice kastet seg på banen og som eneste leverandør i norge leverer de nå mobilt bredbånd 300 GB med Data Rollover.

Så her får du faktisk 50% mer data for samme pris. Og akkurat nå er det kampanje, der du får halv pris i 6 mnd. Hastigheten til Ice er opptil 50 Mbits, noe som er rikelig for de aller fleste, og nok til at hele familien kan streame film og musikk samtidig.
Kan Mobilt Bredbånd være fremtidens “Fiber”?

Det snakkes mye om fibernett i dag, og i byene er det store oppgraderinger i gjære, og noen bygder har også fått satt av penger til utbygging. Men graving er dyrt og tar lang tid, så dette er nok et langt lerret å bleke hvis man ser for seg at hele Norge skal utbygges med fiber.

Så kan mobilt bredbånd med tiden komme med like store hastigheter og justere datakvotene opp så mye at det ikke har noen betydning for hvor mye du bruker det? Vel, vi tror at mobilt internett vil komme til å bli en tjeneste med stor betydning i årene fremover. Det har allerede skjedd enormt mye med tanke på hastigheter, kvoter og dekning i de senere år, og det blir jo stadig bedre.

Mobilt Bredbånd med Fri Bruk?

Ja dette finnes faktisk. I Sverige og Danmark tilbyr Ice fri bruk på sine abonnement. Og slik har det vært et par år nå. Så det er på tide at vi også får denne muligheten her på berget. Inntil da er det størst mulig kvote som gjelder, og da er det 200 GB fra Telenor eller Telia, eller 300 GB fra Ice.

Scroll to top
SatNet