Internett På Hytta

internett på hytta i fjellstua

Internett / Bredbånd på Hytta

Å dra på hytta skal være kos, avslapping og avkobling fra en stressende hverdag. Og hadde det ikke vært dette, så hadde det heller ikke vært vits med en hytte heller. Men mange som har hytte har likevel bruk for en internettforbindelse.

Dette fordi man kanskje ikke har telefondekning, og med internett så kan man ringe via apper som for eksempel Whatsapp, Facebook, Viber og Snapchat. Og da gjør det jo tingene endel bedre for dem som sitter i skauen helt avskåret fra samfunnet.

En annen ting med internett på hytta kan være i jobbsammenheng. Ikke det at man skal sitte og bruke dagene på jobb når man er på ferie, men det kan jo være at man vil ha muligheten til å kommunisere via epost eller andre ting med arbeidsplassen, eller rett og slett ha muligheten til å følge med på hva som skjer på jobben.

Hvilke løsninger har man for å få bredbånd på hytta?

De mulighetene man har for å få seg internettforbindelse på hytta er de samme som man har hjemme. Det kan være fast linje i form av ulike typer løsninger. Her er de man tradisjonelt har å velge blant:

 • ADSL / VDSL (Kobbernett)
 • Fiberlinje
 • Coax (Kabel TV-nettverk)
 • Mobilt Bredbånd
 • Satellittbredbånd

De mest sannsynlige løsningene for bredbåndsforbindelse på hytta er de to siste, altså mobilt bredbånd (billigst og enklest) og satellittbredbånd (dyrere og mer avansert installasjon). Begge to har god dekning rundt omkring i landet, men satellittbredbånd er overlegen på dekning.

Faste linjer

Faste linjer er som regel et problem når man er langt uti bushen, men man kan uansett sjekke ut mulighetene med denne gratistjenesten fra Tjenestetorget. Ellers så er mobilt bredbånd en meget anvendelig teknologi da den er superenkel å koble seg på nettet med, og krever ingen installasjon. Dekning er det stort sett overalt, og hastighet og datakvoter som er så store at man knapt merker forskjell mellom dette og en tradisjonell linje.

Vi anbefaler Telia Mobilt Bredbånd på hytta (Hvis du har dekning):

internett på hytta med telia mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd på hytta fungerer supert med store datakvoter

Man er skjelden så ofte på hytta som man er hjemme. Det som er faktum er at de største mobilt bredbånd abonnementene fungerer godt til hjemmebredbånd også, så har du et abonnement på 50-200 GB vil dette være rikelig til bruk på hytta. Til og med om man har en skokk med unger som praktisk talt bor på Youtube og Netflix.

Og det som er gull akkurat nå er at Telia tilbyr fri bruk selv etter at kvoten er oppbrukt. Du må dog klare deg med mellom 6 og 10 Mbits, men dette er rikelig til og med for å streame film i høy kvalitet. Så helt genialt på hytta. Vi har testet dette.

Internett på hytta er en enkel affære hvis man velger riktig leverandør

Hva om du kunne hatt gleden av å surfe på nettet, lese email, streame film og musikk med skikkelig internett på hytta, og samtidig ikke hatt mer utfordrende montering enn å slå på ruteren og plassere den i vinduet? Med det nye Telia mobilt bredbånd kan du det. Det inneholder nok data for en hel familie og perfekt til å bruke på hytta.

Skulle du ikke klare å bruke opp all denne dataen, vil du spare det du ikke bruker opp til neste mnd. Du kan spare inntil det du har i kvote, så optimalt sett vil du kunne ha 1000 GB tilgjengelig. Men 100 GB er rikelig til å streame masse, og hastigheten er helt opptil 220 Mbits.

Telia leder på datakvote på mobilt bredbånd

Telia har med sine 500 GB revolusjonert markedet for mobilt bredbånd, og gjør dem ledende leverandør når det kommer til maksimal datakvote. Dette gjør at du fint kan bruke det på hytta og ha rikelig med data til både streaming av film, musikk og generell surfing. Mange har også valgt dette til hjemmebredbånd.

Det skal godt gjøres å bruke opp all denne dataen, selv for en stor familie. Og det du ikke brukes sparer du opp til neste mnd. Helt genialt spør du oss.

Vi anbefaler satellittbredbånd for dem som ikke har dekning på 4G / 5G

Hvorfor satellittbasert internett??

Selvfølgelig ikke alle steder som er dekket av mobilt bredbånd og 4G / 5G, og da finnes det en annen mulighet for bredbånd på hytta di. Nemlig satellittbasert internett. SatNet er parner med bigblu i Norge, og vi har levert bredbånd på hytter over hele det ganske land.

Trikset er at signalene ikke kommer fra landbaserte sendestasjoner, men fra en satellitt høyt oppe i den ytre atmosfære. Så her er dekningen av Norge oppe i hele 99%. Dette vil i praksis si at dersom du ikke ligger bak en åskam eller fjell som blokkerer satellittsignalene, vil du kunne få satellittbredbånd fra bigblu.

Tommelfingerreglen: Kan du få TV via parabol kan du også få satellittbredbånd.

Så er du en av de heldige som har hytte, men samtidig ikke har klart å finne noen som kan levere internett på hytta? Da er du kommet til riktig nettsted. Det er stor sannsynlighet for at du kan få bredbånd via parabol, og det vil du få stor glede av.

Ja hadde det ikke vært deilig å bare skrudd opp en ekstra parabol, og så hadde man hatt raskt internett på hytta? Det kan du nemlig med dette systemet. Og med sin overlegne dekning på hele 99% i Norge vil du høyst sannsynlig ikke få noen problemer med å få signaler med dette systemet.

Wifi på hytta

Trenger du wifi er det bare å koble opp wifi router og så er du på nett. Det medfølger kun høyhastighets modem i pakken, men du kan alltids kjøpe en wifi router hvor som helst der de selger data og elektronikk.

Raskt og stabilt internett fra verdensrommet

Satellitten KA-SAT dekker hele skandinavia, og Norge med 99% arealdekning. Så det er kun hvis du bor bak et fjell eller en ås og ikke kan få vanlig TV via parabol at du vil få problemer med å få signaler på satellittbredbånd. Men dette er forhold som er ekstremt skjeldne.

Hastigheten er opptil 50 Mbits, og dette er rikelig for en stor familie. Hastigheten er basert på det vi kaller “Rettferdig Bruk Policy” og vil synke litt hvis mange bruker tjenesten samtidig dersom du har brukt opp kvoten, men også stige igjen hvis det er få som bruker nettet.

Så hva du forvente av internett på hytta via satellitt?

Fordelene:

 • Skikkelig raskt internett på hytta (Opptil 50 Mbits)
 • Fri bruk fra 499,- per mnd
 • 99% arealdekning i Norge
 • Rikelig kapasitet til en stor familie
 • Perfekt til streaming, surfing, epost, jobb og spill
 • Profesjonell montør

Ulempene :

 • Ikke egnet for FPS spill da det er noe lang latenstid (500 – 800 ms)
 • Litt avansert installasjon hvis du skal gjøre det selv
Scroll to top