Hvilke bredbånd fungerer best for gaming

Hvilke bredbånd fungerer best for gaming
Din vurdering post

Hvilke bredbånd fungerer best for gaming

Når man skal velge bredbånd for gaming er noen av de viktigste faktorene man bør tenke på hastighet, lav ping og stabilitet. Hvilken internettleverandør og hvilket bredbånd man velger er derfor viktig om man skal spille mer krevende spill, og særlig for de som spiller profesjonelt. Det finnes flere tester man kan lese online, som tester de ulike alternativene og gir deg en oversikt over hastigheten de leverer. Er man derfor i tvil kan det være lurt å gjøre litt research på nett og se hva som anbefales.

Bredbånd for mindre krevende spill

Det er derimot ikke alle spill som krever like mye og de fleste spill på casino kan fint spilles uten at man krever de aller høyeste hastighetene. Det vil derimot likevel være fint å ha en internett tilgang som ikke går altfor sakte, slik at man kan få brukt andre tjenester som streaming og lignende uten at det går for tregt. Man kan også spille en rekke andre spill som ikke er like krevende, men dersom man spiller over internett med mange andre vil man ofte få bruk for høyere hastigheter.

Sørg for å ha flere alternativer for internett

Er man profesjonell gamer er det på den annen side svært viktig å ha god og stabil internett tilgang. Selv om man har et godt og stabilt bredbånd kan man risikere at det er trøbbel med internett tilgangen, og da bør man sørge for å ha et annet alternativ som reserveløsning. Her kan satelittbredbånd være et godt alternativ. Med satelittbredbånd får man en svært stabil forbindelse, samtidig som signaldekningen dekker hele 99% av Norges areal. Dette betyr at du kan få tilgang til internett omtrent overalt, og i tillegg være trygg på at forbindelsen er stabil.

Satelittbredbånd er heller ikke noe særlig dyrere enn andre bredbånd og man kan få høy hastighet, samt nok kapasitet for hele familien. Spiller man stort sett fra samme sted, noe de fleste også gjør, kan satelittbredbånd fungere like fint som fast internett tilgang som andre bredbånd.

Andre mulige bredbånd for gaming

De aller fleste bruker i dag fibernett eller DSL-alternativer, etterhvert som nettet stadig bygges ut for at nordmenn skal få bedre og raskere internett. Norge ligger faktisk helt i verdenstoppen når det kommer til netthastighet med en snitthastighet på 23,5 Mbps, sammenlignet med verdensgjennomsnittet som ligger på 7,2 Mbps. Det eneste landet som ligger over oss på listen er Sør Korea, med en hastighet på 28,6 Mbps. 

De mest brukte alternativene i Norge er som sagt fiber og DSL. DSL står for Digital Subscriber Line og består av underkategoriene ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL og SHDSL. Disse er teknologi som bruker kobberbaserte parkabelnett og overfører datasignaler gjennom radiobølger. 

Fiber er et annet mye brukt alternativ, som til forskjell fra DSL-teknologien bruker en glasstråd hvor man overfører datasignalene som lys. Det finnes også andre alternativer å velge mellom, hvor man må velge hvilket som passer best utfra hva man skal bruke internett til mest.

Hvilke bredbånd fungerer best for gaming
Scroll to top
SatNet