Hvilken bredbåndshastighet trenger man egentlig for gaming

Hvilket bredbåndshastighet for gaming
5/5 - (2 votes)

Hvilken bredbåndshastighet trenger man egentlig for gaming?

Når man skal finne ut hvor høy bredbåndshastighet man trenger, må man først vite hva man skal bruke internett til og hvilke behov man har. Bredbåndshastigheten vil naturlig nok avhenge av hvor mange som skal bruke internettet samtidig og hva man skal bruke det til. Bor man alene og stort sett bruker internett til å spille enkle spill som videoautomater hos Maria Casino eller Super Mario på mobilen, trenger man naturlig nok heller ikke verdens raskeste bredbåndshastighet. 

Bor man alene, men er profesjonell gamer og spiller krevende multiplayer spill over internett med høy grafikk, trenger man derimot gjerne også raskere bredbåndshastighet. Det er med andre ord ikke et fasitsvar på hvor høy bredbåndshastighet men trenger for å spille, da dette vil variere ut fra hvilke type spill man spiller og hvor mange andre som bruker samme nett.

Bredbåndshastighet når man må dele internett med flere

Bor man i en husstand hvor man må dele internett med mange andre og hvor flere kanskje bruker internett til å spille og streame filmer samtidig, vil man også ha bruk for en høyere bredbåndshastighet for at spill ikke skal lagge. I dette tilfellet vil det være mange som benytter seg av internett samtidig og en hastighet på rundt 150-250 Mbit/s kan være nødvendig. Man kan også få kjøpt pakker hvor hastigheten ligger på 300-500 Mbit/s, dersom man ønsker å være på den sikre siden. Med en såpass høy bredbåndshastighet slipper man å plages med tregt internett, selv om man bruker nettet til forskjellige og krevende ting samtidig.

Bredbåndshastighet for en standard bruker

For familier hvor man er tre eller fire personer som bruker internett samtidig, men ikke til altfor krevende ting som opplasting av videoer og gaming samtidig, kan man greie seg med en lavere hastighet. Her kan en bredbåndshastighet på mellom 50 – 80 Mbit per sekund være en passende hastighet. Dette gjelder også om man bor alene, men bruker flere nettsider samtidig til noe mer krevende aktiviteter. For en aktiv spiller som bor for seg selv kan dette være en helt ok hastighet, hvor man kan være trygg på at hastigheten ikke blir for treg.

Bredbåndshastighet for par og enkeltpersoner

For brukere som ikke spiller altfor krevende spill hvor man er to eller tre personer som bor sammen i en leilighet, kan man klare seg fint med en enda lavere hastighet. For å strømme en film kreves det vanligvis 5-6 Mbit/s og de minste bredbåndsavtalene ligger på omtrent 25-35 Mbit/s. Bor man alene og spiller online live spill vil man også kunne greie seg med denne bredbåndshastigheten, men for de som vil være sikker på å alltid ha rask internett, selv når man gjør flere ting samtidig, kan det være greit å velge en bredbåndsavtale som er noe raskere enn de aller minste. Hvor mange som skal bruke internett samtidig og hva man skal bruke det til er derimot de to viktigste tingene å tenke over før man velger bredbåndshastighet.

Hvilken bredbåndshastighet trenger man egentlig for gaming
Scroll to top
SatNet